Živa biblioteka

Pozivamo vas da posjetite „Živu biblioteku” – aktivnost koja funkcioniše po principu iznajmljivanja knjige, ali u ovoj „biblioteci” su knjige zamijenjene živim ljudima. U okviru teme „Djeca i mladi oboljeli od kancera“, mladi oboljeli od kancera i njihovi roditelji, kao i  osobe koje rade s ovom djecom i mladima, svoja iskustva će podijeliti s vama, njihovim „čitaocima” ‒ u stvari slušaocima.

U novootvorenom Omladinskom klubu Gimnazije (prostorija pored zubne ambulante), 22. februara, u periodu 18-19,30 sati, saznajte kako žive ovi mladi i njihovi roditelji, s čim se susreću u školi, na poslu. Saslušajte njihova iskustva, spoznajte njihovu hrabrost i želju da se bore s opakom bolešću. Budite im podrška.

Razgovori sa „živim knjigama“ odvijaće se u malim grupama (3-5 osoba). U ovoj aktivnosti učestvovaće prvih 25 prijavljenih. Za učešće u „Živoj biblioteci“ prijave poslati na email: pedagog@gim-pg.edu.me ili se možete prijaviti u Pedagoško-psihološkoj službi do četvrtka, 22. februara u 13 sati.

Aktivnost organizuju Volonterski klub Gimnazije, Udruženje roditelja djece oboljele od dječjeg kancera ‒ Fenix Crna Gora i MladiCe Crne Gore.%d bloggers like this: